Re-enactment bevrijding Naarden 1673

Op 10 september tussen 11.30 en 13.00 uur zal er een grote re-enactment plaatsvinden rond de Utrechtse Poort van de ‘uittocht der Fransen en de intocht door het Staatse leger ‘.

Het Staatse Leger zal aanwezig zijn, met twee regimenten mariniers, Spaanse troepen en de Koerlandse cavalerie onder de kapitein-generaal van de Unie: Prins Willem III. Met paarden, wapens en uitgedost in historische kleding zal deze stoet door Naarden-Vesting trekken, net zoals in 1673.

Bij het Ravelijn tegenover de Utrechtse Poort zal het stadsbestuur Prins Willem III begroeten. Tom van ’t Hek is de spreekstalmeester. Jong en oud zijn welkom, het wordt een mooi spektakel!

Daarnaast worden er ook stadswandelingen georganiseerd langs historische plekken voor 1673, en kun je prachtige tentoonstellingen bekijken in het Vestingmuseum en het Comenius Museum. Rond 14.00 uur die dag worden voor het Stadhuis, op dezelfde plek als 250 jaar geleden, kopie vaandels uitgereikt door burgemeester Han ter Heegde die weer een plek in de Schepenenkamer zullen krijgen. De originele zijden vaandels uit 1773 zullen in een later stadium zo goed mogelijk gerestaureerd worden in overleg met het Rijksmuseum.

Geniet ook van het mooie hedendaagse Naarden met alle horeca, cultuur, kunst en prachtige vestingwerken! Je bent van harte welkom!

Bericht overgenomen uit Visit Gooi Vecht Zie deze link voor contact en route.

  • 10-09-2023 t/m 10-09-2023
  • Naarden Vesting
  • Utrechtse Poort
  • Ja

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.


© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact