Open Monumentendag Naarden

Op zaterdag 9 en zondag 10 september 2023 openen duizenden monumenten in Nederland weer gratis hun deuren voor het grote publiek tijdens de Open Monumentendag. Iedereen is van harte welkom om tijdens dit weekend een kijkje te nemen in een van de prachtige monumenten die zijn opengesteld. Er is in het hele land van alles te zien en te beleven, voor zowel jong als oud. Ook in Naarden zijn er op 10 september verschillende activiteiten georganiseerd.

Programma

11.30 uur: Re-enactment
Re-enactment rond de Utrechtse Poort. Unieke nabootsing van de Uittocht van de Fransen en intocht van het Staatse leger in 1673.
​Locatie: Utrechtse Poort – Ruijsdaelplein – Kapitein G.A. Meijerweg 
Presentatie: Tom van ’t Hek

12.30 uur: Welkom door het stadsbestuur
Verwelkoming door het stadsbestuur bij het Ravelijn tegenover de Utrechtse Poort, met een hommage van de burgemeester aan Willem III. 

  • 10-09-2023
  • Naarden
  • Utrechtse Poort – Ruijsdaelplein – Kapitein G.A. Meijerweg
  • Ja

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.


© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact