Nacht van het Zilver

Een Betoverende Avond vol Kunst en Muziek! Op zaterdag 9 december 2023, van 18.00 tot middernacht, transformeert het schilderachtige centrum van Schoonhoven in een magisch decor voor de onvergetelijke “Nacht van het Zilver.” Laat je betoveren door een avond vol romantische kerstinkopen, terwijl de ateliers, juweliers, en goud- en zilversmeden hun deuren openen om je te verwelkomen.

Zilverkunst in de Spotlight
Ontdek exclusieve nieuwe collecties, gepresenteerd door getalenteerde zilverkunstenaars die speciaal voor deze avond hun meesterwerken tentoonstellen.

Muzikale Omlijsting
Laat je meeslepen door de betoverende klanken van operazangeres Tania Ravelli en geniet van de sfeervolle muziek van The Christmas Roses, die het oude centrum van Schoonhoven vullen met melodieën.

Lampionnenoptocht en Vuurshow voor Jong en Oud
Om 19.00 uur start een betoverende lampionnenoptocht vanaf Buiten de Veerpoort, begeleid door De Hazenpoten. Voor de jonge avonturiers is er om 18.00 uur een spannende vuurshow met Thomas de Vuurspuwer bij de Stenen Brug.

Meer Muziek en Vuur
Laat je verrassen terwijl The Christmas Roses door het oude centrum wandelen, hun muziek verspreidend vanaf verschillende plekken. Thomas de Vuurspuwer verplaatst zich ook gedurende de avond, zorg ervoor dat je zijn fascinerende show niet mist!

Programmaboekje en Informatie
Alle details over de avondopenstelling van ateliers, juweliers, goud- en zilversmeden, en het Zilvermuseum vind je in het handige programmaboekje.

Kom en beleef een magische avond vol kunst en muziek tijdens de Nacht van het Zilver in Schoonhoven!

  • 09-12-2023
  • Schoonhoven
  • Ja

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Overwinteren in een kasteel spreekt tot de verbeelding. Samen zitten rond het haardvuur, kaarsen aan en lekker warm. Dat de realiteit soms heel anders was, ontdek je tijdens het Winterkasteel.

Hoe kwamen mensen vroeger aan warmte, licht, water en voedsel? Dat ontdek je in het sfeervol ingerichte Muiderslot in Muiden. In de Ridderzaal is er speciale aandacht voor winterse feesten en bijbehorende luxe spijzen. Er zijn ook veel leuke activiteiten voor jong en oud. Speel ouderwetse spelletjes, luister naar winterse verhalen of muziek of doe mee aan workshops.

Winterkasteel Muiderslot is van 16 december t/m 25 februari te bezoeken. Kijk voor meer informatie op onze website. Zie link in bio. Of via @muiderslot 

#muiderslot #muidencastle #amsterdamcastle #Amsterdam #oudeholandsewaterlinie #winter #wintervibes #winterwonderland #wintertijd #wintertime #winterphotography #winteriscoming #winterfoto #winterfotografie #visitnetherlands #visitholland #hollandinbeeld #hollandopznmooist #holland_photolovers #hollandphotolovers #nederland #nederland_fotografeert #natuurfotografie #natuurmonumenten_featureme #natuurmonumenten #natuurmonumenten #naturephotography #discoverholland #igholland  #ig_discover_holland

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact