Avondprogramma Bevrijding van Naarden

Op 16 september 1673 vond een dankdienst plaats voor de herovering van Naarden in de Grote of Sint Vituskerk in het bijzijn van stadhouder prins Willem III en zijn bevelvoerende officieren. 350 jaar later is dat een reden om het Rampjaar en de gebeurtenissen in Naarden en het Gooi te herdenken en dit vieren op dezelfde plek. U kunt daar uiteraard bij zijn! Tickets zijn verkrijgbaar via Podium de Mess, het programma van deze avond vindt plaats in de Grote Kerk van Naarden.

Programma

Inloop vanaf 19:30 uur.

Intrada

Opening door burgemeester Han ter Heegde

Berenning en stormaanval Vesting Naarden 6-11 september

  • Het Staatse leger met de regimenten mariniers en bondgenoten onder Prins Willem III
  • Ontberingen onder de inwoners van Stad en Lande
  • Samenspraak tussen een burger uit de stad Naarden en een erfgooier

Kranslegging bij het reliëf ter ere van de Prins-bevrijder Willem III

Hoofdlezing. De Hollandse Oorlog (1672-1678) Koning Lodewijk XIV tegen de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden gevolgd door Spanje, Brandenburg en de Duitse keizer naar het Europa van nu door Prof.dr.Frans Osinga.

De afsluiting is rond 22.00 uur.

Muziek

De avond wordt muzikaal ondersteund door het Michiel Adriaanszoon de Ruyter kwintet met pauken, het koperkwintet uit de Marinierskapel der Koninklijke Marine, Wybe Kooijmans, organist Grote Kerk Naarden, de werkgroep Herdenking Naarden 1672-1673, Gemeente Gooise Meren en de Provincie Noord-Holland.

Andere activiteiten

Bekijk ook de andere activiteiten die eerder op de dag plaatsvinden. U kunt speciale stadswandelingen volgen, er worden er kopie-vaandels uitgereikt voor en aan het Stadhuis van Naarden, en u kunt tentoonstellingen bezoeken in de musea, lekker lunchen en genieten van de prachtige stad.

  • 16-09-2023
  • Naarden
  • Marktstraat 13, 1411 CX Naarden
  • Nee

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.


© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact