Muiderslot Zomervakantie

Deze zomervakantie (9 juli tot en met 28 augustus 2022) wordt een feestje bij het Muiderslot. Van kamperen, dineren en tekenen in de kasteeltuinen tot spetterende wateractiviteiten, muziek en workshops. Ook is er een tijdelijke presentatie over tropische planten die al sinds de 17e eeuw in Nederland te vinden zijn. Kom langs en geniet van bijzondere verrassingen.

Kamperen

Altijd al eens een nachtje willen slapen bij een eeuwenoud kasteel vol verhalen? Dat kan van 15 juli tot en met 27 augustus op vrijdag en zaterdag bij het Muiderslot. In de pruimenboomgaard achter het kasteel staan de tentjes klaar voor een onvergetelijke kampeer-ervaring.

Spetterende wateractiviteiten

Het Muiderslot wordt al ruim 700 jaar omringd door water. Ook is het onderdeel van vier Hollandse Waterlinies (waaronder dus de Oude Hollandse Waterlinie). Maar was dat water nou een vriend of een vijand voor het kasteel? Je komt het allemaal te weten in het Waterschildpaviljoen achter het kasteel of door mee te doen met een van de vele wateractiviteiten deze zomer.

Geschiedenis proeven

Er staat weer een sprookjesachtige editie van pop up restaurant de Maaltuin op het programma: een bijzonder vijfgangen diner gebaseerd op de verhalen van het kasteel. Reserveer hier je diner. Of sluit aan bij een historische proeverij door onze eigen kasteelkok.

Beleef de kasteeltuinen

De historische kasteeltuinen van het Muiderslot vormen het decor voor tuinsafari’s voor kids, verschillende workshops, tuintours voor volwassenen, en een speciale presentatie over tropische planten.

Pruimenweekend

Traditiegetrouw sluiten ze de zomer af met het pruimenweekend: de oogst van de pruimenboomgaard vieren met allerlei tours en activiteiten in het eerste weekend van september. Zet die dus ook vast je in agenda.

  • 09-07-2022 t/m 28-08-2022
  • Muiderslot
  • Herengracht 1, 1398 AA Muiden
  • Ja