Wintermarkt Muiderslot

Wintermarkt bij het Muiderslot – Een unieke beleving van creativiteit, live muziek, gastronomie en wijn

Dit jaar verwelkomt het Muiderslot u voor een bijzondere winterervaring: de Wintermarkt. Op 24 en 25 februari 2024, van 10:00 tot 17:00 uur, opent het historische Muiderslot in Muiden zijn poorten voor een uniek evenement, waarbij de normaal gesloten tuinen uitzonderlijk gratis toegankelijk zijn. Een zeldzame kans om de verborgen schoonheden van het Muiderslot te ontdekken.

Wat kun je verwachten?

 • Ambachtelijke markt: Meer dan 20 creatieve kramen en 5 culinaire stands vullen de tuinen van het Muiderslot. Ontdek handgemaakte sieraden, kunstwerken, lokale producten zoals olijfolie en kaarsen, en nog veel meer. Elk product vertelt een eigen verhaal, rechtstreeks van de maker.
 • Winterse sferen: Laat je omarmen door de betoverende winterse sfeer in de tuinen, met een warme glühwein in de hand.
 • Creatieve workshops: Kinderen en volwassenen kunnen hun hart ophalen bij diverse creatieve workshops.
 • Gratis rondleidingen: Ervaar de historie en pracht van het Muiderslot van dichtbij met de gratis rondleidingen door de kasteeltuinen!
 • Live muziek en wijnproeverij: De klanken van Bossa Nova vullen de lucht. Op zondagmiddag geniet je van live muziek van band.nl en een exclusieve wijnproeverij, in samenwerking met Bottleshop Amsterdam.
 • Culinair genieten: Proef de culinaire hoogstandjes van kasteelkok Siebren. Naast zijn proeverij zijn er lekkernijen zoals poffertjes, broodjes raclette en de heerlijke gerechten van de 0-fire.

De Wintermarkt bij het Muiderslot is meer dan alleen een markt; het is een ervaring van samenzijn, creativiteit en genieten. Een perfecte gelegenheid om de winter in stijl af te sluiten en inspiratie op te doen.

Praktische Informatie

Datum: 24 & 25 februari 2024
Tijd: 10:00 – 17:00 uur
Uniek: GRATIS toegang tot de tuinen!

 • 24-02-2024 t/m 25-02-2024
 • Muiderslot
 • Herengracht 1, 1398 AA Muiden
 • Ja

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Weet jij in welke vestingstad deze leuke huizen staan?

Foto @verbindendoorverbeelden

#oudehollandsewaterlinie #hollandsewaterlinie #waterlinie #waterlinies #rampjaar1672 #rampjaar #vestingstad #vestingsteden #vesting #waterlinieommetje #geschiedenis #groenehart #stadsbezoek #gracht #grachten #grachtenpand #hollandsewaterlinies #stedentrip #stadsfotografie #cityscape #cityscapes #cityphotography

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact