Lezing Paul van Bodengraven op Fiets- en wandelbeurs in Utrecht

Ga jij de Fiets- en Wandelbeurs in Utrecht bezoeken? Tijdens deze beurs zal Paul van Bodengraven op zaterdag 24 en zondag 25 februari een lezing geven over het verhaal en het landschap van de Oude Hollandse Waterlinie. Inspiratie hiervoor deed hij op tijdens zijn wandeltochten van 170 kilometer langs het langeafstandspad.

Lopen langs de Oude Hollandse waterlinie

Paul van Bodengraven

Zaal 1, zaterdag en zondag 11:30 uur

In 1672 zetten de Hollanders hun gevreesde wapen in tegen de Fransen: het water. Door het land onder water te zetten, werd de vijand van Holland buiten de deur gehouden. Het ingenieuze stelsel van rivieren, gegraven waterwegen en vestingsteden in het hart van ons land kun je nog altijd van dichtbij bewonderen. Lopen langs de Oude Hollandse Waterlinie is op de eerste plaats het landschap leren lezen. Waarom is die dijk zo hoog? Hoe zijn de rivieren met elkaar verbonden? Wat gebeurt er in zo laag liggende polder? Paul van Bodengraven liep de hele route heen en weer en beschreef deze. Hij neemt je aan de hand van veel foto’s mee op pad en maakt in vogelvlucht een wandeling van ruim 170 km over dit langeafstandspad.

  • 24-02-2024 t/m 25-02-2024
  • Utrecht
  • Jaarbeurs, Jaarbeursplein
  • Ja

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Weet jij in welke vestingstad deze leuke huizen staan?

Foto @verbindendoorverbeelden

#oudehollandsewaterlinie #hollandsewaterlinie #waterlinie #waterlinies #rampjaar1672 #rampjaar #vestingstad #vestingsteden #vesting #waterlinieommetje  #geschiedenis #groenehart #stadsbezoek #gracht #grachten #grachtenpand #hollandsewaterlinies #stedentrip #stadsfotografie #cityscape #cityscapes #cityphotography

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact