Kerstvakantie Slot Loevestein

Een kasteel in sfeervolle kerststemming, betoverende berstbelevenis op Slot Loevestein! Dat is Loevestein deze kerstvakantie van 23 december 2023 tot en met 7 januari 2024. Overal fonkelende lichtjes, warme chocolademelk en natuurlijk heel veel kerstverhalen. In de geschiedenis van dit stoere kasteel zijn er genoeg bijzondere verhalen te vinden.

Kaarsverlichte rondleidingen
Op 4 verschillende avonden organiseren zijn er een sfeervolle kaarsverlichte rondleiding op Loevestein. Geniet van kerstmuziek, warme chocomel, een winters stamppotbuffet en een rondleiding door onze enthousiaste gidsen. Klik hier voor meer informatie over de rondleidingen

Speurtocht: Help Hugo zoeken
Ontdek de geschiedenis van Loevestein met deze nieuwe speurtocht. Help Hugo de Groot iets belangrijks terug te vinden tijdens een tocht door het kasteel en de vesting.

Sfeervolle muziek in de Zael
Tijdens de kerstvakantie kun je genieten van oorstrelende muziek in de Zael van het kasteel.

Tentoonstelling Monddood
Een bezoek aan de tentoonstelling “Monddood – Politiek Gevangen” mag niet ontbreken. Ontdek de verhalen van Hugo de Groot en hedendaagse politieke gevangenen.

Struintochten kerstvakantie
Struintochten voor kinderen in Munnikenland. Verken de wilde natuur rondom Loevestein, klim in bomen, ontdek kleine bloemetjes en kom misschien oog in oog te staan met konikpaarden of rode geuzen.

Ervaar de charme van kerst op Slot Loevestein en laat je meenemen op een reis door de tijd en de natuur!

  • 23-12-2023 t/m 07-01-2024
  • Slot Loevestein
  • Loevestein 1, 5307 TG Poederoijen
  • Ja

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Een betoverende avond vol kunst en muziek! Op zaterdag 9 december is het centrum van Schoonhoven tussen 18.00 en 00.00 uur het magische decor voor de Nacht van het Zilver.

Ateliers, juweliers, goud- en zilversmeden openen deze avond hun deuren en bieden een intieme avond Romantic Christmas shopping. Speciaal voor deze avond worden nieuwe collecties gepresenteerd door de zilverkunstenaars. De stad is feestelijk verlicht, de grote kerstboom wordt aangestoken, er is een lampionnenoptocht en een vuurshow 🎄💡🏮🔥 Je vindt meer informatie op onze website. Kijk dan bij evenementen.

Foto's @schoonhoven_zilverstad

#Schoonhoven #schoonhovenzilverstad #zilverstad #zilver #goud #nachtvanhetzilver #krimpenerwaard
#oudehollandsewaterlinie #hollandsewaterlinie #waterlinie #waterlinies #rampjaar1672 #rampjaar #vestingstad #vestingsteden #vesting #waterlinieommetje #geschiedenis #groenehart #stadsbezoek #december #kerstsfeer #erfgoed #stadsfotografie

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact