Kaarsjesavond Nieuwpoort

Op 13 december in het pittoreske Nieuwpoort komt de Vesting tot leven met de warme gloed van kaarslicht. Het Kaarsjesavondcomité van de Stichting Vestingstad Nieuwpoort nodigt u uit voor een onvergetelijke belevenis in ‘Dickens style’ op deze betoverende avond.

Kerstmarkt in het Arsenaal
Struin langs kraampjes vol kerstlekkernijen en geniet van ambachtelijke schatten!

Walking Dinner by Candle Light
Het Arsenaal, Cafetaria De Poort, Made by Roke en Eetcafé De Dam verwennen op deze avond uw smaakpapillen met een heerlijk winters driegangen menu.

Lampionnenoptocht
Oranjevereniging Oranjegetrouw deelt lampionnen uit voor de sprookjesachtige lampionnenoptocht door de vestingstraten, begeleid door drumband ZWUP.

Ontsteking Kerstboom
Aan het begin van de avond zal Burgemeester Segers van gemeente Molenlanden de Kerstboom ontsteken, waarna de straatverlichting gedoofd wordt. De lampionnenoptocht begint feestelijk, verlicht door de betoverende kerstboom.

Winterstad Maquette Wedstrijd
Bewonder de creatieve maquettes die deelnemers hebben gemaakt voor de Winterstad Maquette Wedstrijd in de trouwzaal van het stadhuis.

Sfeervolle Optredens
Op diverse locaties in de vestingstad zullen artiesten voor een muzikale noot zorgen.

Praktische Informatie
Toegang is gratis.
De vesting is tijdens kaarsjesavond autovrij.

Laat u betoveren door de magie van Kaarsjesavond in Vestingstad Nieuwpoort!

  • 13-12-2023
  • Nieuwpoort
  • Ja

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Overwinteren in een kasteel spreekt tot de verbeelding. Samen zitten rond het haardvuur, kaarsen aan en lekker warm. Dat de realiteit soms heel anders was, ontdek je tijdens het Winterkasteel.

Hoe kwamen mensen vroeger aan warmte, licht, water en voedsel? Dat ontdek je in het sfeervol ingerichte Muiderslot in Muiden. In de Ridderzaal is er speciale aandacht voor winterse feesten en bijbehorende luxe spijzen. Er zijn ook veel leuke activiteiten voor jong en oud. Speel ouderwetse spelletjes, luister naar winterse verhalen of muziek of doe mee aan workshops.

Winterkasteel Muiderslot is van 16 december t/m 25 februari te bezoeken. Kijk voor meer informatie op onze website. Zie link in bio. Of via @muiderslot 

#muiderslot #muidencastle #amsterdamcastle #Amsterdam #oudeholandsewaterlinie #winter #wintervibes #winterwonderland #wintertijd #wintertime #winterphotography #winteriscoming #winterfoto #winterfotografie #visitnetherlands #visitholland #hollandinbeeld #hollandopznmooist #holland_photolovers #hollandphotolovers #nederland #nederland_fotografeert #natuurfotografie #natuurmonumenten_featureme #natuurmonumenten #natuurmonumenten #naturephotography #discoverholland #igholland  #ig_discover_holland

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact