Goudse Glazen uitgelicht

Van 15 december 2023 tot en met 7 januari 2024 zijn de Goudse Glazen op een magische manier te ervaren! Gewoonlijk schitteren deze prachtige glas-in-loodramen het beste bij daglicht, maar tijdens deze drie weken onthullen ze ’s avonds een betoverend schouwspel.

Laat je verrassen door de sprookjesachtige gloed wanneer de Goudse Glazen van binnenuit worden verlicht zodra de zon ondergaat. Beleef de unieke ambiance terwijl de lampenkappen de stad verlichten. Ontdek historische schatten op straatlantaarns en in de etalages van lokale winkels in het stadscentrum.

Mis deze kans niet om een unieke en betoverende ervaring op te doen in het gebied rond de Sint-Janskerk! Tijdens kerkdiensten of concerten worden de glazen niet volledig verlicht.

  • 15-12-2023 t/m 07-01-2024
  • Gouda
  • Ja

Volg ons op sociale media

Contact

Oude Hollandse Waterlinie

De spannendste waterlinie van Nederland was ooit de meest succesvolle linie van Nederland. Nu vormt de Oude Hollandse Waterlinie een prachtig en uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen. De moeite waard om te bezoeken, beleven en beheren.

Overwinteren in een kasteel spreekt tot de verbeelding. Samen zitten rond het haardvuur, kaarsen aan en lekker warm. Dat de realiteit soms heel anders was, ontdek je tijdens het Winterkasteel.

Hoe kwamen mensen vroeger aan warmte, licht, water en voedsel? Dat ontdek je in het sfeervol ingerichte Muiderslot in Muiden. In de Ridderzaal is er speciale aandacht voor winterse feesten en bijbehorende luxe spijzen. Er zijn ook veel leuke activiteiten voor jong en oud. Speel ouderwetse spelletjes, luister naar winterse verhalen of muziek of doe mee aan workshops.

Winterkasteel Muiderslot is van 16 december t/m 25 februari te bezoeken. Kijk voor meer informatie op onze website. Zie link in bio. Of via @muiderslot 

#muiderslot #muidencastle #amsterdamcastle #Amsterdam #oudeholandsewaterlinie #winter #wintervibes #winterwonderland #wintertijd #wintertime #winterphotography #winteriscoming #winterfoto #winterfotografie #visitnetherlands #visitholland #hollandinbeeld #hollandopznmooist #holland_photolovers #hollandphotolovers #nederland #nederland_fotografeert #natuurfotografie #natuurmonumenten_featureme #natuurmonumenten #natuurmonumenten #naturephotography #discoverholland #igholland  #ig_discover_holland

© 2022 Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Alle rechten voorbehouden. | Contact