Expositie ‘Water: Vriend of Vijand’

Expositie Water: Vriend of Vijand is nu ook in Montfoort!

Water. We kunnen niet zonder. We drinken het. We wassen ons ermee. We gebruiken het in ons huis. Het komt uit de lucht (soms met bakken) en uit de grond. Soms redt het ons, soms is het onze dood. Water heeft vele kanten.

Het vieren van 900 jaar waterbeheer en 350 jaar Oude Hollandse Waterlinie waren aanleiding voor de expositiegroep van het Stadsmuseum De Knoperij om daar een expositie aan te wijden. Vanaf het ontstaan van Montfoort, via de Oude Hollandse Waterlinie, waterzuivering en waterbeheersing tot het Waterleidingbedrijf aan de Blindeweg…. het is interessant om te zien en te lezen hoe belangrijk een goed beheer van het water is. Er is speciaal een film gemaakt over het waterbeheer rondom Montfoort met uitleg “ter plekke” van Theo van Bellegom.

Op de banners van de rondreizende expositie van de Oude Hollandse Waterlinie wordt de werking hiervan goed uitgelegd. En wat is nu het antwoord op de vraag of het water voor Montfoort een vriend of vijand is? Die conclusie is in De Knoperij te lezen.

Geopend op woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag van 13.00-16.00 uur en op zaterdag van 10.00-16.00 uur. De expositie in het museum is gratis en duurt tot begin september.

  • 26-07-2022 t/m 01-09-2022
  • Montfoort
  • Stichting Oud Montfoort, Keizerstraat 25, 3417 EA Montfoort
  • Nee