Expositie Titus Meeuws

Op 28 mei 2022 is de opening van de Expositie van Titus Meeuws ‘Twin Cities’. Hierna is deze tot 1 oktober 2022 te zien in de galerie. In de galerie vindt u ook een prachtige collectie sieraden van in Schoonhoven opgeleide goud/edelsmeden!

Over Schoonhoven

Schoonhoven is naast vestingstad van de Oude Hollandse Waterlinie ook bekend als Zilverstad. De stad heeft een eeuwenoude traditie als plaats waar zilversmeden het ambacht leren en in de praktijk brengen. Het Nederlands Zilvermuseum in Schoonhoven is gevestigd in het 17de-eeuwse arsenaal van de vestingstad. In de tweede helft van de 19de eeuw werd het verbouwd en uitgebreid tot kazerne voor de Artillerie Instructie Compagnie, die tot 1922 in Schoonhoven was gelegerd. Lees meer…

Over Titus Meeuws

Het stadsgezicht is een specialisme van kunstschilder Titus Meeuws. Hij vindt zijn onderwerpen in Amsterdam, Utrecht, Haarlem, Groningen en in Den Haag, waar zijn atelier gevestigd is.

In 2018 verhuisde kunstschilder Titus Meeuws naar Schoonhoven. Waarom? Eigenlijk vooral omdat hij het zo’n mooi stadje vindt. Met zijn favoriete onderwerpen van oude architectuur, water en bruggetjes zijn er voor Titus genoeg onderwerpen om vast te leggen. Zelf zegt hij over zijn werk: “Als ik door de stad loop dan zie ik licht en objecten. Objecten die het licht tegenhouden, onderbreken of reflecteren. In die chaos zoek ik altijd naar een zekere orde, een ritme dat een compositie zou kunnen vormen. Binnen die compositie speel ik met het licht en dat bepaalt de stemming in het schilderij.”
Via Gerrit Neven kwam Titus in contact met Stefan van Beeten. Samen selecteerden zij een mooie serie stadgezichten die Titus onlangs maakte van de Zilverstad.

  • 28-05-2022 t/m 01-10-2022
  • Schoonhoven
  • Galerie Meesters van de Zilverstad, Wal 3 (In de Veerpoort), 2871 BA Schoonhoven
  • Ja