Erfgoedpaspoort Oude Hollandse Waterlinie

Het erfgoedpaspoort over de Oude Hollandse Waterlinie is een informatief opdrachtenboekje bedoeld voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar.

Over het Erfgoedpaspoort Oude Hollandse Waterlinie
Het erfgoedpaspoort Oude Hollandse Waterlinie neemt de kinderen mee langs dertien historische locaties: Fort Wierickerschans, vestingstad Woerden, Linie van Linschoten, vestingstad Oudewater, Goejanverwellesluis, gemaal de Hooge Boezem, Boezemmolen No. 6, Koeneschans, vestingstad Schoonhoven, vestingstad Nieuwpoort, vestingstad Gorinchem, Slot Loevestein en het Waterlinie Museum.

Hoe werkt het?

Door eropuit te gaan met het paspoort kunnen kinderen de rijke geschiedenis van de Oude Hollandse Waterlinie en het Rampjaar 1672 ontdekken en meer leren over hun leefomgeving. Bij veel locaties kunnen de kinderen een ‘waar of niet-waar’-vraag beantwoorden of een selfieopdracht doen. De kinderen moeten zelf op onderzoek uit en kunnen gebruik maken van de plaatselijke informatieborden, maquettes, VR-palen en musea. Als extra motivatie valt er bij een juist-ingevulde vragenlijst ook een prijs te winnen, namelijk het stripboek “Het Waterwapen.”

De paspoorten zijn te vinden bij de deelnemende locaties en bij bibliotheken in het gebied van de Oude Hollandse Waterlinie.

  • 10-11-2022 t/m 31-12-2022
  • Langs de linie
  • Ja