Buitenexpositie Linie van Boven

Kom naar Nieuwkoop voor de buitenexpositie Linie van Boven van 1 juni t/m 31 juli. Deze is gratis te bekijken op het Reghthuysplein in Nieuwkoop.

Met een vogelvluchtperspectief op de waterrijke Hollandse polders kun je de onderwaterzettingen van de Oude Hollandse Waterlinie voorstellen. Je ziet de polderstructuur met dijken, kaden, vaarten en sloten waardoor ons land droog wordt gehouden en waarmee in tijden van oorlog de militaire inundaties werden gerealiseerd. Ook verdedigingswerken en sluizen in ons oeroude polderlandschap worden vanaf hoogte goed zichtbaar. Je ziet dan hun bijzondere vormen en strategische ligging.

Wandel langs 24 grote doeken van vestingsteden, sluizen en de inundatiegebieden en leer meer over de historie en werking van deze waterlinie en die rol die het Rampjaar 1672 hierin speelde. Voor opa’s en oma’s met kleinkinderen, gezinnen met kinderen of scholen is er een leuke en leerzame kinderspeurtocht gemaakt. Deze is gratis af te halen bij de Restaria Plein 21 en-/of is te downloaden op www.linievanboven.nl Kids krijgen daarbij, zolang de voorraad strekt, ook een leuk aardigheidje mee naar huis.

  • 01-06-2022 t/m 31-07-2022
  • Reghthuysplein in Nieuwkoop
  • Reghthuysplein 1, 2421 BE Nieuwkoop
  • Ja