Boekpresentatie Regenten en de Waterlinie

Donderdag 24 februari is de officiële presentatie van het boek ‘Regenten en de Waterlinie in het Rampjaar-Hoe de Hollandse Waterlinie tot stand kwam’. Dit gebeurt in Restaurant Belvédère, Lekdijk West 4, 2871 MK Schoonhoven. Tijdens deze presentatie zal het eerste exemplaar van het boek worden uitgereikt aan de heer P. Paans, de nieuwe burgemeester van de gemeente Krimpenerwaard.

Meer dan vijf jaar heeft Leen Ouweneel aan dit project gewerkt. In ‘Regenten en de Waterlinie in het Rampjaar’ beschrijft Leen hoe de Waterlinie tot stand kwam en hoe de bestuurlijke elite in deze benarde omstandigheden optrad. Bij het maken van de verhalen in dit boek is getracht zo veel mogelijk de originele bronnen in diverse archieven en de publicaties van derden te raadplegen. Die combinatie heeft ervoor gezorgd dat tot nu toe niet of nauwelijks bekende voorvallen aan het licht gebracht konden worden.

Leen zal deze middag iets over dit zoekwerk vertellen en waarom hij aan deze enorme klus is begonnen.

Wij nodigen u van harte uit voor deze boekpresentatie. De presentatie vindt plaats omstreeks 15.00 uur, ontvangst vanaf 14.30 uur. RSVP naar info@historischeuitgavenschoonhoven.nl.

  • 24-02-2022
  • Schoonhoven
  • Restaurant Belvédère, Lekdijk West 4, 2871 MK Schoonhoven
  • Ja