In 2022 bestaat de moeder der Linies ‘de Oude Hollandse Waterlinie’ 350 jaar. Om dit te vieren worden er nu al allerlei prachtige producten ontwikkeld in het kader van de erfgoedlijn Oude Hollandse Waterlinie van de provincie Zuid-Holland. De ontwikkeling van deze korte speelfilm maakt hier onderdeel van uit.

Zondvloed is een korte speelfilm(10 minuten) die het verhaal vertelt van jonge boerenzoon Sijmen in een historisch kantelpunt binnen onze geschiedenis. De totstandkoming van de Oude Hollandse Waterlinie in het Rampjaar 1672 en de verdediging die hiermee het gewest Holland geboden werd heeft de koers van de geschiedenis ingrijpend veranderd en ervoor gezorgd dat Nederland zijn eigen land kon blijven. Met deze film willen de filmmakers een kijkje in deze historie geven en een duidelijker beeld schetsen van de emotionele impact van deze gebeurtenissen op de boeren in dit gebied.

Zondvloed is een initiatief van de Stichting Struinen en Vorsen en is onderdeel van de erfgoedlijn Oude Hollandse Waterlinie van de provincie Zuid-Holland mede ondersteund door de provincie Utrecht, de gemeenten Molenlanden, Krimpenerwaard, Gorinchem, Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden en het Prins Bernhard fonds in Utrecht en Zuid-Holland en stichting Bisdom van Vliet.

Ga naar blogoverzicht